Jo jonkin aikaa tekeillä ollut Historismi.Netin sukujen ruokatottumuksia ja ruokaperinnettä käsittelevä sivu on nyt esillä. Sivua päivitetään jatkuvasti kun uutta perinnettä saadaan kerättyä. Perinne kattaakin melko kattavasti koko Suomen, Kainuusta Pohjanmaan ruotsinkieliselle rannikolle, Uudeltamaalta Etelä-Savoon.
Kun me syömme kebabia ja pitsaa, saattaa helposti tulla ajateltua että ruokakulttuurin muutos on jotakin tälle päivälle ominaista ja että on ollut aika jolloin kaikki esipolvet aina vaan söivät samoja ruokia. On totta, että olemme melko konservatiivisia ruokamme suhteen - muutokset eivät tapahdu nopeasti, mutta ruokakulttuurin muutos näyttää silti aina olleen yksi päätekijä ihmisen evoluutiossa. Suosikkiruoista tulee jossain vaiheessa vanhanaikaisia ja ne poistuvat käytöstä, joskus vain palatakseen suosioon taas kunhan riittävästi aikaa on kulunut. Mitä kebabiin ja pitsaan tulee, ne ovat käytännössä leipää liha- tai kalatäytteillä, siis perinteistä suomalaista ruokaa!
Osallistu itse perinteen keräämiseen ja kirjoita viesti joko kommenttina tähän, tai Foorumille tästä linkistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti