18. toukokuuta 2003

Yhteistyössä sivusto kehittyy

Kun kiire haittaa harrastuksia, on mukava että tuttavilla on paremmat edellytykset tutkimuksen tekemiseen, ja että kiinnostus sukututkimusta kohtaan vain lisääntyy. Yhteistyötä on tietenkin monella tasolla.

Kaarlo Tiesmaa etenee tutkimuksessaan säntillisesti ja määrätietoisesti - Tidström-tutkimuksen rinnalla Kaarlo on jo ehtinyt aloittaa Eurelius-Palmfors sukujen tarkennukset Historismi.Netin sukutauluissakin esitetyn raakadatan lisäksi. Hienoa.

Yksi hyvä uutinen lisäksi on se, että sain Millennia Corporationin ohjelmistonikkareilta heidän lupaamansa versionLegacy 4:sta, jossa oli korjattu useimmat toivomani puutteet WEB-esityksen luonnissa. Nyt tuo päivitys on jo kaikkien saatavissa. Miksi sukutaulusto Historismi.Netissä ei sitten ole jo päivitetty uuteen uskoon ja kaikkine uusine tietoineen? Se on toinen tarina, ja lyhyt: ei ole ollut aikaa. Olenkin pohtinut ajankäytön merkitystä artikkelissa jonne pääsee tuolta etusivulta. Mutta: jos joku on kiinnostunut tutustumaan Legacyyn sukututkimusohjelmistona, voin suositella kyllä. Ohjelmisto on englanninkielinen, mutta taipuu osaajan käsissä suomenkielelle.

Positiivista mielenkiintoa on ollut Orimattilan sukuja kohtaan - ja etenkin Kollin -suvun pikkuserkkuni ovat ottaneet yhteyksiä. Järvikylän Juonala-Järvinen -sukujen yhteydet Piekkariin ja Hirvelöihin ovat myös kiinnostaneet, ja uusia tuttavuuksia on luotu. Ristolan Kososet, Tuusulan Nikanderit ja Iitin Napolat ovat myös saaneet kiinnostuneita tutkijoita hakeutumaan näille sivuille. Tässäkin tapauksessa uusia tuttavuuksia on saatu solmittua yhteisiä esivanhempia on löydetty (Napolan osalta tutkimus on vielä pahasti kesken).

Sivustolla on ollut monenlaista keskustelua, ja toiveita sekä ehdotuksia Historismi.Netin kehittämiseksi on esitetty myös kirjeitse! Kiitos paljon. Huomioin ehdotuksista niin paljon kuin mahdollista. Heikki Särkälle erityiskiitos postista johon palaan mahdollisimman pian. Teen joka tapauksessa tänä vuonna sivun jolla esitellään tutkijoita, joilla on Historismi.Netin kanssa yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Olen valmistellut javascriptiä, jolla tällä sivustolla esitettävät sähköpostiosoitteet voi suojata spam-robottien hauilta. Niinpä nuo yhteystiedot tulevat olemaan turvassa spammaajilta. Mitat ja rahat -sivu on pahasti kesken, mutta tulossa.

Ei kommentteja: