2. toukokuuta 2005

Henkilöllisyyden suojaus uusissa sukutauluissa

Uusimman Historismin version myötä poistui internetistä paljon henkilötietoja. Kenestäkään tietojen mukaan elävästä henkilöstä ei näytetä kuin nimitieto. Ja ainahan Historismissa on ollut mahdollista ilmoittaa, ettei halua näyttää sivustolla mitään tietojaan - tällaiset näkyvät nyt vain tekstinä "private", tarkoittaen että tiedot ovat minulla mutta niitä ei näytetä. Miksi nyt näin?

Muun muassa siksi, että sukututkimuspiireissä on aiheuttanut hämmennystä Rauman käräjäoikeuden tuomio 22.12.2004. Asiakirjat ovat salaisia, mutta julkisuuteen tihkuneitten tietojen mukaan kyseessä oli sukukirjassa julkaistu henkilötieto (avioton lapsi), joka tulkittiin yksityiselämää ja kyseisen henkilön oikeuksia loukkaavaksi.

No - kyse ei ole varsinaisista rajoituksista, mutta mistäpä tiedät tehdessäsi sukukirjaa, kuka loukkaantuu vaikka siitä että suvussa olisi romaniverta tai isoisoisä oli raastuvassa julkijuopottelun vuoksi? Saa nyt nähdä mitä tästä vielä nousee esiin.

Yksi syy on myös se, että internetin kehityksen myötä on aina mahdollista, että joku keksii keinon käyttää Historismin tietoja elossa olevista henkilöistä jotenkin laittomasti. Hankala kuvitella että miten se kävisi päinsä, mutta ollaan nyt ennalta viisaita. Nyt siis elossa olevista ei näytetä sukutaulustossa muita tietoja kuin nimet (niin, luettavissa on edelleen koko perheen kaikkien jäsenten nimet). Kuvaa tai muitakaan tietoja ei saa esille edes pyytämällä. Pahoittelen jos se tuntuu harmittavalta. Saatte halutessanne kuvanne tietty esiin, kun kirjaudutte Foorumille ja lataatte itseänne kuvaavan avatarin.

Terveisin,
Harri

Ei kommentteja: