11. elokuuta 2003

Sivusto päivittyi

Historismi.Net sukupuuesitys webissä oli tähän päivään saakka noin vuoden jäljessä tutkimusta. Nyt tilanne on korjattu. Lisäksi monet muutkin sivut ovat saaneet joko kokonaan uutta sisältöä tai tuntuvan päivityksen.


Tällä uutispalstalla olen aiemmin luvannut että päivitän sukupuun tiedot heti kun saan aikaiseksi kunnon WWW-esityksen käytössäni olevalla Legacy Familytree -ohjelmalla. Nyt on ensimmäinen tällainen sivusto selattavana. Olen melko tyytyväinen, mutta samalla uskallan sanoa, että pidin edellisestä versiosta enemmän vaikka kelvollista html:ää tämä uusikin on.

Hyvä puoli Legacyn web-esityksessä on se, että itse ohjelman vankka tieteellinen ote tarkkoine viittauksineen on helppo esittää netissä. Visuaalisesti sivut voisivat olla räätälöitävämmät, ja englannin kieli puskee esiin vähän sieltä sun täältä. Henkilölistauksessa mm. Å, Ä ja Ö ovat kaltoin kohdeltuja. F a m i l y l i n k s -ruudussa ei näy kohdehenkilön sisaruksia enää, puute sekin.

Kaiken kaikkiaan ihan hyvä - mutta parannettavaa on. Odotan innolla että GenDesignerin uusi versio valmistuu. Koska sekä se että legacy käyttävät uusinta GEDCOMia, siirtyvät Legacyn hyvässä hoidossa tutkitut tiedot mutkitta GenDesigneriin, jonka WWW-esitys tulee olemaan huippuluokkaa.

Sukupuussa on nyt siis paljon uutta tutkimusta ja paljon korjauksia, joita te hyvät ystävät ja sukututkimuksen harrastajat olette vuoden aikana sähköpostitse tai palautesivun kautta lähettäneet. Kiitoksia. Itse vastaan tietenkin kaikista virheistä joita esitykseeni on jäänyt. Huomaan selattuani taulustoa nyt valmiina, että olen käyttänyt Legacyn runsaita ominaisuuksia vähän eri tavalla eri aikoina, ja että viittausten paikalleen osuttamisessa on sattunut virheitä. Tämän vuoksi sivut ovat henkliöstä riippuen aina vähän eri näköiset. Lisäksi - muutamat uudet tiedot joiden piti olla esityksessä mukana, eivät olekaan. Korjaan sivustoa nyt aina vähitellen.

Tutkimus-sivulta ovat lähes kaikki alasivut päivittyneet. Uutena tulokkaana esitämme ylepeänä nyt ensi kertaa "Rahat ja mitat". "Termit ja lyhenteet" sivulla on suoritettu tarkistuksia ja lisäyksiä. "Lähteet ja viitteet" on saanut ensi kertaa täytettä. "Tutkimuslinkkejä" on päivitetty ja samasta paikasta käsin tulevat myös näiden sukujen tutkijat tutuiksi. "Analyysi" on päivitetty ja "Sukututkimusvinkkejä" on siirretty Uutiset-sivulta Tutkimus-sivulle. Vaan katsokaa itse - ja antakaa palautetta.

Ei kommentteja: